Heuvels en beekdalen, beleef het vanuit Magalunas

De Stichting Natuur en Milieu kende maar liefst 5 sterren toe het Heuvelland dat getekend is door de vele beken en stroompjes.
De sterren worden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Het heeft alles wat bij een beekdal hoort. Het heeft bovendien bossen langs hellingen, een vrij uniek verschijnsel in Nederland. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Geniet van de prachtige panorama's, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op één van de vele terrasjes.
Lees meer over Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Wil je liever wandelend of fietsend het gebied verkennen?
Dan biedt het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes uitkomst.

Magalunas is een ideale plek voor natuurgenieters. Het ligt midden in het Heuvelland.
Niet alleen is het fijn vertoeven in en buitenom de vakantiewoningen en in de 4000 m2 boomgaard.
In de directe omgeving kunt u ook genieten van:

Natuurtuin De Heebrig van de IVN Vijlen Vaals
Natuurwandelingen

Landschapsgids
Beleef het landschap met gediplomeerd landschapsgids Harrie.
In het Zuid-Limburgse landschap valt er wandelend veel te genieten. Je komt er op de mooiste plekjes. Maar hoe is dit landschap ontstaan? Hoe is het bewoond geraakt? Wat is zijn geschiedenis?

Hoogstamboomgaard
Kenmerkend voor het Zuid-Limburgse landschap zijn de typische hoogstamboomgaarden. Als in het voorjaar de fruitbomen in volle bloei staan, sieren zij deze glooiende streek met hun indrukwekkende kleurenpracht. De afgelopen tientallen jaren zijn laagstambomen steeds meer in opkomst voor fruitproductie. Gelukkig blijven de hoogstamboomgaarden wel behouden, vanwege hun landschappelijke, cultuurhistorische en biologische waarde. Magalunas heeft een eigen Hoogstamboomgaard.

Vogels
Wat er zoal rond het prachtige huisje Timo van Magalunas vliegt:
Zwartkop, ekster, houtduif, koolmees, witte kwikstaart, pimpelmees, winterkoning, tjiftjaf, boomkruiper, huis- en boerenzwaluwen, grote bonte specht, groene specht, steenuil, zwarte roodstaart…..
Vogelliefhebbers kijken hun ogen uit en en horen vele gezangen bij Magalunas in Zuid Limburg

Dwaalfilm Geuldal
begint bij de bronnen ten zuiden van Aken en eindigt bij de monding in de Grensmaas ten noorden van Maastricht. Onderweg ontdek je de voormalige zinkmijnen bij Moresnet, velden vol wilde narcissen in het Hohnbachtal, hellingveentjes met dotterbloemen bij Wolfhaag, woeste Geulbochten bij Partij, Rode Geuzen bij Stokhem, forellen in hartje Valkenburg en wilde paarden bij Ingendael. Dit is nog maar een greep.
Vanuit Magalunas loop je zo (800) meter naar de oevers van de Geul.

Onze woningen

Huisje Timo

1 tot 4 personen

Ontdek Timo

Vakwerkhuis Sjir

2 tot 8 personen

Ontdek Sjir