Restaurants en café's.

Denk je bij Zuid-Limburg al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees? Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingrediënten, mooie producten en typische streekgerechten zijn die deze regio op smaak maken? En dat deze rechtstreeks vanaf het land, uit het weiland, de wijngaard en de producent te proeven zijn? Er is zóveel lekkers in Zuid-Limburg!

Bij ons in Mechelen en omgeving kunt u genieten van wijn en bier, lekker eten en streekgerechten in de vele sfeervolle restaurants en café’s.
Wij kunnen de volgende restaurants, café’s en proeverijen persoonlijk aanbevelen.Ze liggen allemaal hier in de buurt in zo'n 5 km omtrek..

Speciaalbierencafe en restaurant In de Kroeën
Limburgse en Belgische biertjes kunt u genieten bij het speciaalbierencafe en restaurant In de Kroeën, direct tegenover de kerk van Mechelen. Hier kunt u uit niet minder dan 150 speciaalbieren kiezen uit Limburg, België en andere bierbrouwgebieden, waarvan 13 van het vat. Men heeft zelfs een speciale bierproeverij samengesteld! Men noemt zichzelf niet voor niets `De Bierhemel van het Heuvelland'.
043 4551262

Italiaans restaurant Vino e Cucina
Italiaans restaurant Vino e Cucina dat bekend staat om haar heerlijke specialiteitenkaart en speciale Italiaanse wijnen. Het ligt ook tegenover de kerk van Mechelen. Vooraf even reserveren.
043-8501647

Café 't Pintje
Cafe 't Pintje ligt aan de andere zijde van Speciaalbierencafe in de Kroeën. Het staat bekend als het gezelligste Hoeskamercafé van het Heuvelland. U kunt hier ook goed en gezellig eten! Lekker zuurvlees.
043-4559079

Hotel-Restaurant de Oude Brouwerij
Lekker eten en drinken, daar staat Zuid-Limburg om bekend. De keuken smaakt eerlijk en is bijzonder. Proef van onze verfijnde streekeigen keuken. De gerechten zitten boordevol creatieve ideeën en vol passie. Veel wordt gewerkt met streekeigen recepturen en de groenten van het seizoen.Gelegen aan de Hoofdstraat 53 in Mechelen
Tel.: +31 (0)43 455 16 36

Restaurant Lambieck
In het pittoreske Eys, gelegen tussen Gulpen-Wittem en Simpelveld, ligt tegenover de kerk Taverne Lambieck.
Dit huiskamer-restaurant ademt de sfeer uit van rust, gastvrijheid, gezelligheid en romantiek.
“Als je binnen komt valt er een warme deken over je heen”, is de eerste reactie van veel gasten.
De tafel wordt één keer bezet per avond, er is veel tijd en aandacht voor de gasten.
Sinds kort verkoopt men hier ook “Leuke Meuk”: vintage, antiek en snuisterijen.
043-4511657

Het Hijgend Hert
Midden in de Vijlenerbossen aan een zandweg ergens tussen Vijlen, Epen en Vaals vindt u op 260 meter hoogte, Boscafé ’t Hijgend Hert’. Het is een klein uurtje lopen vanaf Magalunas.
Op de zonnige terrassen van deze unieke autovrije locatie heeft u een prachtig panoramazicht. U kunt er genieten van de rust en de bosgeluiden. Binnen in het zeer sfeervolle lokaal brandt bij koud en regenachtig weer de natuurstenen openhaard. U kunt daar in een perfecte ambiance een kopje koffie met vlaai, een lekker speciaalbiertje en een heerlijke maaltijd of lunch nuttigen
043 3062499

Le Barbeau
"Bourgondisch smullen in een warme ambiance.. en meer ! "
Midden in de glooiende Geulvallei ligt in het pittoreske Belgische dorpje Sippenaeken tegenover de kerk. Hier vindt u het knusse eetcafé "Auberge Le Barbeau". Zowel binnen als op het terras en het gezellige binnenhofje is het heerlijk toeven. Het is 7 km lopen naar Sippenaeken langs de Geul.
0032-87-78.69.50

Eyserhalte
Midden in de heuvels van Zuid-Limburg tussen Eys en Wittem staat de Eyserhalte; een bloeiende delicatessenzaak met een ruim assortiment groenten en fruit. Wie de Eyserhalte bezoekt weet al snel dat alles hier draait om smaakbeleving. Een ongeëvenaarde beleving van eerlijke culinaire producten in Limburg is dan ook waar de Eyserhalte voor staat. U kunt bij ons terecht voor de beste truffels, maar ook voor uw dagelijkse verse groenten. Naast een ruim aanbod aan delicatessen die u in de schappen vindt, bereidt chefkok Maciek Starzak in onze professionele keuken gerechten onder het oog van de klant.
043 4512290

Wijndomein St Martinus
Wijndomein St. Martinus is gelegen in de Rott, 1 km van Magalunas, en heeft wijngaarden ‘t Rott, Villare en Holset. Ze beslaan momenteel zo’n 16,5 ha. Er zijn rondleidingen met proeverij elke woensdag, vrijdag en zaterdag (april t/m oktober) om 14.00 uur. U bent van harte welkom om tijdens openingstijden binnen te komen voor een proeverij of aanschaf van wijn. De kosten van een proeverij van 3 wijnen zijn €5,- per persoon, deze kosten komen te vervallen bij aanschaf van een doos wijn.
043 4552027

Onze woningen

Huisje Timo

1 tot 4 personen

Ontdek Timo

Vakwerkhuis Sjir

2 tot 8 personen

Ontdek Sjir